Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Nemzetközi pályázatok
   Hazai pályázatok
   Támogatott pályázatok
   Pályázatokhoz szükséges ELTE adatok, pályázati ügyintézés
   Strukturális Alap
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Pályázatok     »   Nemzetközi pályázatok
Nyomtatható verzió

Nemzetközi pályázatok


Megjelent a Marie Sklodowska Curie program kutatási és innovációs kutatócsere MSCA (RISE) pályázati felhívása

 

A felhívás célja nemzetközi és interszektorális kutató- és innovációs szakembercsere, a tudás valamint az ötleteknek az akadémiai és ipari szektor közötti megosztása.

 

Csak konzorciumban valósítható meg a projekt. A konzorciumnak minimum 3, egymástól független tagja kell, hogy legyen, melyből legalább kettő EU vagy a H2020 társult tagállamában van. Ha mind a három konzorciumi tag ugyanabban a szektorban (vagy akadémiai vagy ipari) tevékenykedik, akkor legalább az egyik konzorciumi tagnak 3. államban (vagyis nem EU vagy H2020 társult országban) kell lennie.

 

A projektben mind az akadémiai mind az ipari szektor szereplőinek részt kell vennie. Az Európán belüli kutatócsere csak interszektorális mobilitás révén valósulhat meg. Ha a kutatócsere 3. ország és európai ország között valósul meg, akkor a mobilitás megvalósulhat ugyanazon szektoron belül vagy az akadémiai- ipari szektor között. Ugyanazon országban lévő intézmények közötti mobilitást a konstrukció nem támogat.

 

A kutatócserében mind kezdő, mind tapasztalt kutatók, sőt a projekt operatív managmentjével foglalkozó munkatárs illetve a technikai személyzet is részt vehet. A kutatócsere ideje 1- 12 hónap lehet.

 

beadási határidő

2018. március 21. 17 h.

2019. április 02 17h.

2020. április 07 17 h.

rendelkezésre álló keretösszeg

2018: 80 millió euró

2019: 80 millió euró

2020: 80 millió euró

 

projekt futamideje

max 48 hónap

 

További részletek: MSCA_RISE

 

 

Megjelent a Megfizethető és mindenki által hozzáférhető high-tech megoldások a humanitárius segítségnyújtás területén pályázati felhívás

 

A humanitárius krízisek és katasztrófák mind számukban, mind komplexitásukban nőni fognak a következő 25 évben.

Az Európai Innovációs Tanács célja sokkal hatékonyabb, sokkal fenntarthatóbb és innovatív megoldások támogatása, melyek a humanitárius segélyek optimalizáltabb felhasználását segíti elő, különösen az alábbi területeken:

-          menekültek részére segítségnyújtás;

-          ivóvíz, szennyvíz, higiénia;

-          energia;

-          egészség és gyógyászati kezelés;

-          nyílt kategória

Valamennyi kategóriában egy nyertes kerül kiválasztásra, akik 1-1 millió EUR-t kapnak

 

Részvételi szándék jelzése: 2019. szeptember 15.

 

Beadási határidő: 2020. január 15.

 

A felhívással kapcsolatos további információk: high-tech megoldások felhívás

 

 

Megjelent az Európai Bizottság társadalmi innováció díja

 

A díj célja olyan megoldások támogatása, mely az idős emberek mobilitásának növelését segíti elő, különös tekintettel az izoláltan élő vagy a csekély mobilitási képességgel rendelkező idős személyekre.

 

A versenyzők bármilyen megoldással jelentkezhetnek, mely a fenti célok elérését szolgálja.

 

A díj összege: 2 millió EUR melyből fődíj: 1 millió EUR, és további 4 díj kerül kiosztásra 250 ezer- 250 ezer értékben

Részvételi szándék jelzése: 2018. július 31.

 

Beadási határidő: 2019.02.28.

A felhívással kapcsolatos további információk: társadalmi_innovációs_díj

 

 

British Academy látogatói ösztöndíj

 

A British Academy a bölcsészettudományok és társadalomtudományok bármely területén tevékenykedő kutatók részére kínál 6 hónapig tartó látogatói ösztöndíjat felsőoktatási intézményben vagy kutatóintézményben.

A látogatói ösztöndíjakat a Rutherford Alap támogatja, amelynek célja, az Egyesült Királyság vezető pozíciójának  fenntartása a tudomány és a kutatás területén, magasan képzett kutatók az Egyesült Királyságba való vonzásával. A 2017 júliusában indított Alap a következő 4 évben több mint 100 millió fonttal járul hozzá a nemzetközi kutatói ösztöndíjak támogatásához.

 

A jelenlegi pályázati felhívás keretében a British Academy körülbelül 60 látogatói ösztöndíjat támogat. A látogatói ösztöndíjak révén az Akadémia célja:

-          A tudósok közt meglévő és új kapcsolatok támogatása;

-          Lehetőségek kiaknázása, partnerségek fejlesztése a humán tudományok és a társadalomtudományok területén;  

-          Az Egyesült Királyság kutatási bázisának megerősítése a humán tudományok és a társadalomtudományok területén.

Támogathatósági követelmények:

A látogatói ösztöndíjra bölcsészettudományokban vagy társadalomtudományokban tevékenykedő kutatók pályázhatnak. Az ösztöndíj nyitott olyan pályázók számára is, akik más területeken vagy tudományágakban (természettudomány, orvosi vagy mérnöki tudomány) tevékenykedő kollégával szeretnének együttműködni kereszt- vagy interdiszciplináris módon.

A pályázható összeg legfeljebb £ 33,000, melyből az ösztöndíjas megélhetési és szállásköltsége, a kutatási költségek, és útiköltség kerül finanszírozásra;  valamint a teljes díj 50% -a a fogadó intézményt illeti.

A látogatói ösztöndíj időtartalma legfeljebb hat hónap.

 

A pályázatokat a British Academy Flexi-Grant rendszerén keresztül kell benyújtani.

Jelentkezési határidő: 2018. Január 31.  17:00 (UK idő)

A befogadó intézmény jóváhagyási határideje: 2018. Február 1.  17:00 (UK idő)

 

További információ: British Academy látogatói ösztöndíj

 


 


Megnyílt a Nemzeti fejlesztési Minisztérium közreműködésével az Európai Ügynökség (ESA) pályázata

A Nemzeti fejlesztési Minisztérium közreműködésével az Európai Ügynökség (ESA) pályázatot tett közzé vállalkozásoknak, valamint felsőoktatási és kutatóintézeteknek űrkutatással kapcsolatos tevékenységek támogatására.

A pályázat kódja: AO8375

A pályázat tárgya: Magyarország idén novemberben válik az ESA teljes jogú tagjává, a februárban Jean-Jacques Dordain (volt ESA főigazgató) és Kara Ákos (infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár) által aláírt csatlakozási szerződés ratifikációjával.

A pályázat célja a hazai űripari szektor ösztönző felzárkóztatása, emellett a csúcstechnológiát fejlesztő hazai vállalkozások és egyetemi kutatóhelyek versenyképességének növelése, új munkahelyek teremtése.

A pályázók köre:

Kizárólag magyar vállalatok (beleértve a kkv-kat), valamint a felsőoktatási és kutatási szervezetek nyújthatnak be pályázatot.

 

A pályázati kiírás keretében az alábbi témákban várják a pályázatokat:

  1. az ipari technológiafejlesztés legalább 3-as TRL szinttől kezdődően a feladatban eljutva a legalább 5-ös TRL szintig (nincs felső korlát a TRL megjelölésben);
  2. kutatási és fejlesztési tevékenységek TRL 2-estől TRL 4-es szintig;
  3. előkészítő tevékenységek, megvalósíthatósági tanulmányok, amely TRL 1-től kezdődhet és tipikusan TRL3-as szintig tart legfeljebb;
  4. űralkalmazások és űr alapú szolgáltatások, azokhoz kapcsolódó termékfejlesztés (TRL4-től kezdődően). 

A pályázat benyújtása:

A pályázati felhívás folyamatosan nyitva áll 2018. december 18-ig. Évente négy, a felhívásban meghatározott időpontig beérkezett pályázatok elbírálása történik majd egyszerre.

A kizárólag magyar részre kiírt ESA pályázat részletes leírása folyamatosan elérhető az EMITS honlapon: ESA call és ESA calls

(az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztráció szükséges).

’Open Invitations to Tender’ fül > tender-azonosító: AO8375 

COST pályázati lehetőség

 

A COST (európai kezdeményezés a tudományos és műszaki kutatások terén) célja multi- és interdiszciplináris projektek támogatása. A COST alapvetően nem a kutatást, hanem a konzorciumban résztvevő intézetek, kutatók közötti hálózatosodást, mobilitást, konferenciák, workshop-ok és nyári iskolák szervezését támogatja. 

A projektek bottom-up jellegűek, nincsenek előre meghatározott tématerületek. Bármely tudományterületről, bármilyen témában benyújtható a pályázat a nemzetközi konzorcium által. Pályázatok bírálatára évente kétszer kerül sor, az aktuális beadási határidő 2018. április 7. 12h.

 

A kiírással kapcsolatos további információk: COST.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2018.01.09.   :.
2023. október
H K Sz Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

ELTE Országos Innovációs Nap 2016
Részletek »
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu