Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Szervezet
   Munkatársak
   Elégedettségi felmérés
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Bemutatkozás
   

Bemutatkozás

Pályázati Központ

Az Egyetem új Szervezeti és Működési Szabályzatának életbe lépésével a pályázat és projektkezelés szervezeti keretei és folyamata is átalakult.
A korábban a Pályázati és Innovációs Központon belül működő Pályázati Iroda és a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Pályázati és Pénzügymenedzsment Osztálya összevonásával létrejött a Kancellária alá tartozó Pályázati Központ, amely a pályázati felhívás megjelenésétől, a pályázati ötlet felmerülésétől a projekt fenntartási szakaszának lezárulásáig segíti a témavezetők szakmai munkáját.
A Pályázati Központ létrehozásával az Egyetem szolgáltató szemléletű menedzsment hátteret kíván biztosítani a pályázatok benyújtásához és a projektek megvalósításához.

A Pályázati Központ koordinálja és irányítja a kari pályázat támogató egységek pályázati feladat-ellátását, így segítve elő a több kar együttműködésével megvalósuló pályázatok sikeres lebonyolítását. A szervezet átalakítás célja egységesebbé tenni a pályázatot benyújtani szándékozó oktatók, kutatók felé támasztott belső követelményrendszert, illetve valamennyi Kar számára ugyanolyan, magas színvonalú pályázattámogató szolgáltatást nyújtani, növelve ezzel a pályázati kedvet és sikerességet.

A pályázatbenyújtás, a szerződéskötés, valamint a projektfenntartás központi koordinációját a Pályázati Központ Koordinációs és Pályázati Menedzsment Osztálya végzi.
Feladatai:
- pályázatfigyelés, hazai és nemzetközi támogatási források felkutatása,
- pályázati felhívások, információk továbbítása az érintettek felé,
- értekezletek, egyeztetések és pályázati előkészítő megbeszélések szervezése,
- kapcsolattartás a pályáztató szervezetekkel,
- az online pályázati rendszerek adminisztrátori feladatainak ellátása,
- pályázattípusonként tervezési sablonok összeállítása és frissítése,
- intézményi rangsorolást igénylő pályázatok esetén a vezetői döntés előkészítése, koordinálása,
- benyújtásra alkalmas, formai és tartalmi követelményeknek megfelelő pályázati dokumentáció elkészítésének segítése, koordinálása, a szükséges, egyetemi szintű dokumentumok rendelkezésre bocsájtása, szakértői segítségnyújtás a pályázatok elkészítése során,
- a megfelelő szintű ellenjegyzés birtokában a hiánytalanul össze¬állított pályázat cégszerű aláíratása, pályázó részére történő visszaadása, intézményi beadás esetén postázása,
- a pályázati eredmények figyelése, közzététele az egyetemi fórumokon,
- a szerződéskötés előkészítése, koordinálása, a szükséges jogi egyeztetések lebonyolítása, a szerződések aláíratása és postázása,
- a projektmegvalósítás során történő változások követése, nyilvántartása (szerződésmódosítás, változásbejelentés, részbeszámoló),
- a lezáruló projektek nyilvántartása, a projektfenntartás követése, adatszolgáltatás,
- elektronikus nyilvántartás vezetése az Egyetem pályázati tevékenységéről (ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer, a továbbiakban EPER), az EPER működtetése, fejlesztési javaslatok kidolgozása, felhasználói segítségnyújtás, jogosultságok adminisztrálása,

A projektek pénzügyi megvalósítását folyamatosan figyeli és támogatja a Pénzügyi Ellenőrzési és Monitoring Osztály.
Feladatai:
- a pályázatok pénzügyi tervezésével és elszámolásával kapcsolatos egyetemi szintű belső szabályozás- és a folyamatba épített ellenőrzési rendszer kidolgozása és betartásának felügyelete,
- szolgáltató szemléletű pályázati pénzügyi tervezési- és megvalósítási folyamatokat támogató tanácsadó tevékenység ellátása,
- a pályázatok felhasználásával kapcsolatos egyetemi szintű pénzügyi tervezési, beszámolási és monitoring folyamatok koordinálása,
- a pályázat terhére elszámolni tervezett költségek támogatási szerződés és pénzügyi szabályok szerinti megfelelőségének vizsgálata,
- a projekt likviditási helyzete alapján javaslattétel az elszámolható kiadások csökkentésére, átütemezésére, továbbá szükség esetén a támogató felé történő szerződésmódosítás kezdeményezésére,
- a pályázatok pénzügyi ellenőrzésével és felhasználásával kapcsolatos adatszolgáltatás,
- a projektek elkülönített könyvviteli nyilvántartásának ellenőrzése,
- a karokról beérkező számlák alaki, tartalmi és kontírozási helyességének ellenőrzése, a kiadások projekt terhére történő elszámolásának pénzügyi érvényesítése, és a projekt munkaszám szintű fedezet ellenőrzése,
- részvétel a pályázatok könyvvizsgálatában, az egyetem pályázati tevékenységét érintő belső- és külső ellenőrzésekben,
- szabálytalansági eljárások esetén a kifogások ellenőrzése, az eljárás koordinálása,
- Javaslattétel a pályázatkezelés pénzügyi elszámolásait támogató informatikai rendszerek fejlesztésére.

Vezetője:

Dr. Ajkay Adrián,  igazgató

Cím: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23. fszt. 13.
Telefon: 411-6500 /2177
Fax: 411-6500 /2133
Email: palyazat@rekthiv.elte.hu

.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2015.07.20.   :.
2015. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja immár kilencedszer rendezi meg az ELTE Innovációs Nap 2015 rendezvényt, melyet 2015. február 26-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
A legjobb ötleteket keresi a Hackathon-in-a-box
Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt!
Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Részletek »
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja valamint Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. Részletek »
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
Elérhetők a Horizon 2020 felhívásai a Participant Portal-on
A Horizon 2020 pályázati felhívásai december 11. óta elérhetők a Participant Portal-on. A megújult oldalon a pályázatkeresés is könnyebbé vált, az oldal átláthatóbb, a Work Programme-ok egyszerűbbek. Részletek »
Horizon 2020 tervezett munkaprogramok
Elérhetők a Horizon 2020 tervezett munkaprogramok (draft) az Európai Bizottság honlapján. A hivatalos verziók 1 hónapon belül, a felhívások megjelenésével egy időben fognak megjelenni.
További információk:
http://ec.europa.eu/research/ horizon2020/index_en.cfm?pg= h2020-documents

Részletek »
Felkészülés a 2014-2020-as fejelsztési időszakra
A 2014-2020-as Operatív Programok tervezéséről folyamatosan születnek a tájékoztató jellegű kiadványok. Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani az alábbi NIH által kiadott prezentációt. Részletek »
Nemzeti konzultációsorozat: 'Felkészülés a Horizon 2020 programra' címmel
A Horizon 2020-ra val felkészülés részeként konzultációsorozat indult. Az átalakuló ügyintézés, az új szabályok miatt fontos, hogy naprakész információk álljanak rendelkezésünkre. Ha Ön lemaradt az előadásokról, innen lehetséges letölteni őket. Részletek »
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
7. Keretprogram utolsó, minden eddiginél nagyobb felhívásai megjelentek
Az Európai Unió 7. Keretprogramjának utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos 2012.július 9-én mutatta be, hivatalosan az EU lapjában a mai napon jelentek meg az új felhívások (közel 50).
Részletek »
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
ESZA konzultáció - 2012.05.18
2012. május 18- án az ESZA konzultációs napot tartott az ELTE-n. Az eseményen tartott prezentációk letölthetőek: Részletek »
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróesemény
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróeseményére 2012. április 23-án 10:00-12:00 óra között a Nemzetgazdasági Minisztérium Dísztermében kerül sor. Részletek »
EPER BELÉPÉS VÁLTOZÁS!!!
2013.11.08-tól az EPER rendszerbe a NEPTUN azonosítóval és jelszóval lehet belépni. Amennyiben bármilyen okból a rendszerbe nem sikerül belépnie, kérjük a palyazat@ludens.elte.hu e-mail címen jelezze. Részletek »
Horizon 2020 szakmai konferenciát rendezetek a Semmelweis Egyetemen
Szakmai konferenciát rendeztek az Európai Bizottság legújabb kutatási és innovációs keretprogramjáról a Horizon 2020-ról a Semmelweis Egyetemen. Részletek »
Tájékoztató nap a szellemi tulajdonról
Az Európai Szabadalmi Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban: Magyar Szabadalmi Hivatal), valamint az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ szellemi tulajdonkezeléssel kapcsolatos tájékoztató napot tart 2011. október 5-én. Részletek »
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
TÁMOP 4.1.2A/1-11/1
A 2011. április 11-én tartott TÁMOP 4.1.2A/1-11/1 infonap előadása letölthető. Részletek »
L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért
A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már kilencedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2011. évre. Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu