Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírek, Információk
   Hírlevél
   Rendezvények
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
Nyomtatható verzió

ELTE Innovációs Nap

2007. január 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ Tudás- és Technológiatranszfer Irodája ELTE Innovációs Napot szervezett, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán került megrendezésre. Az ELTE Innovációs Nap célja, az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése; az egyetemen dolgozó és hallgató kutatók egymás közti, és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése, illetve kiterjesztése. A konferencia egész napos programján, amely 14 előadásból, kerekasztal-beszélgetésekből és szakmai kiállításból állt, közel 250 érdeklődő vett részt.

A konferencia első részében, a Kutatásfinanszírozás és az egyetemi innováció támogatása témában Vass Ilona az NKTH elnökhelyettese és Leskóné Kecskés Ildikó a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Innovációs és K+F Főosztályának tanácsosa előadásain vehettek részt a látogatók, az Egyetem és a vállalati együttműködések, illetve együtt nem működések témakörben Duda Ernő a Solvo Biotechnológiai Zrt. vezérigazgatója és Fodor István az Ericsson Magyarország Kft elnöke volt a meghívott előadó. A program további részében az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatói bemutatták az Egyetem egyes területein folyó kutatásokat, valamint az ELTE innovációs nagyprojektjeit, majd a vállalati szféra innovációval és K+F-fel kapcsolatos elvárásait és igényeit ismerhették meg a résztvevők.

A délutáni kerekasztal-beszélgetéseken egyrészt az egyetemi szellemi tulajdonjog és szerzői jog kezelésről és a spin-off cégek nehézségeiről, másrészt a diplomás szakemberek alkalmazásáról és az interdiszciplináris kutatások, humán kutatások innovációs potenciáljáról beszélgettek a meghívott vendégek és a résztvevők.A hazai szabályozás, többek között az Innovációs Törvény és az új Felsőoktatási Törvény jelentős változásokat eredményezhet a felsőoktatási intézmények kutató-fejlesztő munkájában, az eredmények hasznosításában. Lehetővé teszi új források felkutatását és a korábbinál nagyobb mértékű bevonását. Az oktatóknak, kutatóknak, hallgatóknak, valamint az egyetemnek mint szervezetnek meg kell ismerniük a tudás- és technológiatranszfer folyamatokat, a szellemi alkotások tulajdonkezelését, és meg kell érteniük az innováció fontosságát.

A szabadalmak, a vállalkozói kultúra elterjesztése, az egyetem-vállalat közötti kapcsolatok kiépítése, a vállalati K+F igények megismerése fontos feladat az egyetem számára. E felismerés vezette az ELTE-t az első Innovációs Nap megszervezéséhez, amely hagyományteremtő szándékkal 2007. január 30-án került megrendezésre.

Az első Innovációs Nap főként az Eötvös Loránd Tudományegyetem természet-tudományi és informatikai kutatásaira fókuszált. Jövőre, az Egyetem tervei szerint, az Innovációs Napon az érdeklődők megismerhetik a bölcsészeti, a társadalomtudományi, a pedagógiai és a jogi jellegű innovatív, hasznosítható kutatások eredményeit is.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2007.02.18.   :.
2023. február
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

ELTE Országos Innovációs Nap 2016
Részletek »
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu