Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírek, Információk
   Hírlevél
   Rendezvények
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
Nyomtatható verzió

Innovatív projektértékelő tréning az USA-ban – beszámoló

A Valdeal Innovációs Zrt. lehetőséget biztosított közfinanszírozású kutatóhelyen (egyetemen, főiskolán, akadémiai intézetben) innováció-menedzsmenttel, kutatáshasznosítással, technológia-transzferrel kapcsolatos tevékenységgel foglalkozó szakemberek részére innovatív projektértékelő tréningen való részvételre. A tréning 2007 márciusában, négy hét időtartamban, a ValDeal Zrt. stratégiai partnerénél, az Austini Egyetem IC2 Intézetében (www.ic2.org) történt. Az Egyesült Államokban eltöltött idő során a résztvevők konkrét projekteken dolgozva, a QiuckLook® módszer használatának elsajátításával szereztek projektértékelési gyakorlatot, és ezáltal betekintést nyert a találmány- és technológiamenedzsment, illetve kutatáshasznosítás professzionális módszertanába. A részvevőket pályázat keretében választották ki a szervezők.

A felkínált lehetőséget kihasználva, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről a képzésen Horváth Alexandra innovációs és technológiatranszfer referens kapott lehetőséget, aki az elsajátított ismereteket a későbbiekben az Egyetem hatékony technológiatranszfer folyamatainak elősegítésére fordítja.

A képzés során a korábban kiválasztott projektek – a Valdeal Zrt. által meghirdetett pályázatára beérkezett legjobb 30 projekt – értékelését végezték szakértők irányításával. Így a jelen levő kollégák „on-the-job” tréning keretében, személyes tapasztalatokon keresztül sajátíthatták el a projektértékelés nemzetközileg elismert, magas színvonalú módszertanát. Emellett különböző szakmai előadásokon is részt vettek. Az előadások keretében lehetőségük nyílt megismerni és elsajátítani a professzionális adatbázis-használat alapjait, az interjúkészítés technikáit, a versenyképes piacelemzést, az elemzést, a projektértékelés elméleti alapjait, valamint a riportkészítés sajátosságait.

A jelenlévőknek az amerikai partnerek személyes találkozókat is szerveztek, amelyek során a meghívottak személyes tapasztalatain keresztül ismerhették meg egy-egy adott szakterület sajátosságait. Így betekintést nyerhettek a szellemi tulajdon kezelés jogi kérdéseinek amerikai sajátosságaiba, illetve megismerhették, hogy az üzleti angyalok milyen szempontok alapján választják ki azokat a projekteket, amelyekbe tőkét fektetnek be.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2007.05.11.   :.
2023. február
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

ELTE Országos Innovációs Nap 2016
Részletek »
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu