Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírek, Információk
   Hírlevél
   Rendezvények
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
Nyomtatható verzió

H2020 pályázati siker

Mező Gábor professzor az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként. A MARIE SKŁODOWSKA-CURIE ACTIONS Innovative Training Networks (ITN) keretében elnyert pályázat 2015 januárjában indul és 4 év időtartamú. A nemzetközi konzorciumban egyetemek (az ELTE mellett a Bielefeld-i és a Köln-i Egyetemek Németországból, a Milánó-i Egyetem és egy Varese-i egyetem Olaszországból továbbá a Helsinki Egyetem Finnországból) és intézetek (Országos Onkológiai Intézet és a Kineto Lab Magyarországról, a Heidelberg Pharma GmbH, a Bayer Pharma AG és Optical Imaging Centre Erlangen Németországból, valamint az Exiris és a Nerviano Medical Science Olaszországból) vesznek részt.

 A MAGICBULLET fantázia néven benyújtott pályázat célja olyan peptid – hatóanyag konjugátumok előállítása, amelyek alkalmasak lehetnek célzott tumorterápiára. A célzott/irányított tumorterápia lényege, hogy a hatóanyagot (tumorellenes szert) olyan irányító molekulához kapcsolják, amely nagy szelektivitással képes a tumorsejteket felismerni, így a hozzájuk kapcsolt hatóanyag az egészséges sejtek és szövetek károsítása nélkül, csak a tumorsejteken fejtheti ki hatását. A konzorcium tagjai a tématerület jelentős művelői és reményeink szerint a kutatócsoportoknak ez a nemzetközi együttműködése nem csak a tudás, hanem az előállított vegyületek szinergiáját is magával hozza, magas szintű tudományos eredményeket eredményezve.

 A közel 3750000 EUR támogatás (az ELTE-re eső rész 413267 EUR) 15 új, az EU-ból érkező PhD ösztöndíjas kutatásainak, lakhatásának és utazásának finanszírozására nyújt keretet, akik közül kettő jöhet az ELTE-re egy pedig az Országos Onkológiai Intézetbe. Ezek az ösztöndíjasok a 3 éves munkájuk alatt 6 hónapot tölthetnek valamelyik partner intézetben is, illetve fordítva, a partner intézetekbe felvett ösztöndíjasokból jöhetnek hozzánk az adott időszakban.  A Mező Gábor professzor által irányított munkacsoport a 2. kutatási egységért (2nd Work Package: Conjugates targeting cell surface receptors) felelős. Az eredményeket a folyamatos konzultáció mellett, a PhD hallgatók bevonásával félévente megtartott Workshop-okon (ezek közül egy lesz az ELTE-n) továbbá egy félidős és egy záró konferencián tekintik át a résztvevők.

Reményeink szerint az ELTE-n működő kutatócsoport részvétele a Horizon 2020 pályázatot nyert konzorciumban jelentősen hozzájárulhat az ELTE-n folyó kutatások nemzetközi elismeréséhez és az ELTE Kutató Egyetem státusának megerősítéséhez.

.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2014.12.16.   :.
2023. február
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

ELTE Országos Innovációs Nap 2016
Részletek »
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu