Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírek, Információk
   Hírlevél
   Rendezvények
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
Nyomtatható verzió
 HÍREK   
(1) .. (2).. (3).. (4).. (5)
ÚJ HONLAPUNK VAN!!
2018. MÁRCIUS KÖZEPÉTŐL HONLAPUNK ÚJ HELYEN ÉRHETŐ EL, AKTUALIZÁLT TARTALMAKKAL:
https://pak.elte.hu/ Részletek »
 
2016. május 10. Prezentációs Nap - Start-up és Innovációmenedzsment Műhelymunka
A 2016. márciusában elindult Start-up és Innovációmenedzsment Műhelymunka-sorozata a Prezentációs Nappal az utolsó felvonásához érkezik.

Az utolsó műhelymunka alkalmával a hallgatói munkacsoportok gyakorló üzletemberekből álló szakmai zsűri előtt mutathatják be üzleti és társadalmi innovációs ötleteiket. Részletek »
 
Az ötlete ereje - Dr. Bőgel György előadása
2016. március 1-én 14 órai kezdettel Dr. Bőgel György, a CEU Business School oktatója tart előadást az ELTE-n. Részletek »
 
Március 1-től újraindul a Start-up és Innovációmenedzsment Műhely
Vállalkozó leszel vagy munkavállaló? Teljesen mindegy! A legtöbb sikeres vállalkozási ötlet nem üzletemberek fejéből pattant ki! A legtöbb munkáltató olyan munkatársakat vár, akik képesek innovatív ötleteket kidolgozni és megvalósítani! Akarod tudni, hogyan lesz egy egyszerű ötletből menő vállalkozás? Szeretnéd kipróbálni, hogyan kell egy innovatív elképzelést sikerre vinni? 7x3 órában piacképes, használható, gyakorlati tudást kapsz, miközben sikeres üzletemberekkel építhetsz kapcsolatot. Előzetes gazdasági ismeretek egyáltalán nem szükségesek. Jelentkezz február 23-ig: startup@iip.hu. Írj pár sort magadról: milyen képzésre jársz, mi leszel, ha nagy leszel?
A műhelymunka győztes ötletén profi üzleti mentorokkal dolgozhatsz tovább szeptemberig! Részletek »
 
Új nyertes ERC pályázat Kubinyi Enikő témavezetésével
Kubinyi Enikő, az ELTE Etológia Tanszék és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport munkatársa nyert az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) fiatal kutatóknak szóló 2015-ös Starting Grant pályázatán. Az 1,2 millió eurós támogatásból kutyák egészséges öregedésének kutatására hoz létre új kutatócsoportot az ELTE Etológia Tanszékén. Részletek »
 
Lezárult az őszi start-up és innováció-menedzsment műhelymunka sorozat az ELTE-n
2015. december 2-án került sor az ELTE és a BusinessWorks Hungary közös Start-up és innováció-menedzsment műhelymunkájának záróeseményére. Részletek »
 
Az Európai Bizottság elfogadta a H2020 2016-2017.évre szóló munkaprogramjait
Az Európai Bizottság elfogadta a H2020 2016-2017.évre szóló munkaprogramjait Részletek »
 
Európai Bizottság megjelentette a Horizon2020 2016-2017.évre szóló pályázati felhívások ütemezését
Európai Bizottság megjelentette a Horizon2020 2016-2017.évre szóló pályázati felhívások ütemezését Részletek »
 
Start-up és Innováció-menedzsment Műhelymunka
Tudtad, hogy a legtöbb sikeres vállalkozási ötlet nem üzletemberek fejéből pattant ki! A legtöbb munkáltató olyan munkatársakat vár, akik képesek innovatív ötleteket kidolgozni és megvalósítani! 4x4 órában megtudhatod, mit vár tőled a piac. Fejlesztheted a képességeidet és a szemléletedet. Kipróbálhatod, milyen lenne, ha vállalkozást indítanál. Gyakorolhatsz a bukás tétje nélkül. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jeletkezés:startup@iip.hu, 2015. október 5-ig.
Első alkalom: 2015. október 7. Részletek »
 
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
 
Innovative Science for Successful Business Nemzetközi Partnerkereső Nap
2015. szeptember 29-én, Ausztriában (Graz, Hotel Das Weitzer) a stájer és karintiai egyetemek, valamint a grazi Enterprise Europe Network közös szervezésében megrendezésre kerül az "Innovative Science for Successful Business" - Nemzetközi Partnerkereső Nap. Részletek »
 
ELTE Innovatív Oktatási Fórum és SIMpLe kiállítás
Az ELTE Innovatív Oktatási Fórum keretében szeretnénk megvitatni azokat a lehetőségeket, amelyek az innovatív oktatási módszerek használatát serkentik, illetve feltárni azokat a tényezőket, amelyek akadályozzák azok széles körű elterjedését. A SIMpLe projekt egyik célja az Egyetem innovációs potenciáljának erősítése. Az interaktív és online kiállítás keretében lehetőséget kívánunk adni néhány inspiráló oktatásban is használható eszköz és módszer megismerésére.
Részletek »
 
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
 
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
 
Tehetséggondozó rendezvények az Eötvös Loránd Tudományegyetemen
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008–2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére. Részletek »
 
K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program eredménye
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program keretében nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és az ipar számára kiemelkedő jelentőségű pályázatok kaphatnak támogatást.
A Málnási-Csizmadia András témavezetésével benyújtott „Optofarmakológia: új irány a gyógyszerkutatásban” című pályázat (felelős szervezeti egység: ELTE RET) 258 300 000 Ft támogatásban részesült.

Részletek »
 
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
 
H2020 pályázati siker
Mező Gábor professzor az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként. Részletek »
 
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
 
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
 
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
 
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
 
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
 
Nemzeti Agykutatási Program támogatása
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére pályázatot írt ki „Nemzeti Agykutatási Program támogatására”.
Részletek »
 
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
 
KTIA_AIK_12 jelű pályázat ELTE nyertesei
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott “Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a Közép-magyarországi régióban” című (KTIA_AIK_12 jelű) felhívás esetében eddig, a 2013. április 3-án meghozott támogatói döntés alapján, 13 pályázat részesült mintegy 4 milliárd forint értékű támogatásban. Részletek »
 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 
Uniós támogatással megvalósuló Europe Direct Információs Központ az ELTE-n
Sikeres pályázatának köszönhetően 2013-ban egyetemünk a Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központján (PIK) keresztül látja el az Európai Bizottság budapesti információs központjának feladatait. Részletek »
 
NKA online pályázati rendszer bevezetése
Az NKA 2012. szeptemberétől online pályázati rendszert vezetett be. A pályázatokat csak ezen keresztül lehet benyújtani. Részletek »
 
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
 
Technológiatranszfer help-desk
Elindítottuk a Technológiatranszfer help-desk szolgáltatást honlapunkon. Az új felületen keresztül az ELTE RH PIK Tudás- és Technológiatranszfer Iroda munkatársaihoz juttathatják el kérdéseiket és kéréseiket az innovációs és technológiatranszfer tevékenységgel kapcsolatban. Részletek »
 
Az MTA-n kihirdették Lendület Fiatal Kutatói Program nyerteseit
Idén öt ELTE-s nyerte el a támogatást, közülük négyen – Frei Zsolt, Józsi Mihály Krisztián, Katz Sándor és Novák Zoltán – az intézményben alakítanak kutatócsoportot. Így összesen hét „Lendületes” kutatócsoport működik majd az egyetemen. Részletek »
 
OTKA kutatások keretében történő beszerzések
Az OTKA kutatások keretében történő beszerzésekre vonatkozóan a felsőoktatási intézmények nem kaptak lehetőséget a beszerzési tilalom (1036/2012.(II.21.) Korm. Határozat) alóli mentesség egységes és általános érvényű megadására. Részletek »
 
Nemzeti Tehetség Program pályázati felhívásai
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében pályázati felhívásokat jelentetett meg. Részletek »
 
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
 
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap 2011
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ közreműködésével tartandó ELTE Innovációs Nap 2011 rendezvényre, melyet 2011. február 23-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Pályázati adatok
Részletek »
 
'Adatbázisépítés, tudásvagyon'
A Magyar Innovációs Szövetség Felsőoktatási Tagozata következő szakmai beszélgetésére "Adatbázisépítés, tudásvagyon" címmel 2010. június 2-án 10 órai kezdettel kerül sor az ELTE Tanári Klubjában (Budapest V. Szerb u. 21-23. I. emelet). Részletek »
 
Újabb nyertes ÚMFT pályázat
Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja "Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE - Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n" című pályázata a Társadalmi Megújulás Operatív Program "Kutatási és technológia transzfer szolgáltatások támogatása, a felsőoktatási intézmények kutatási feltételrendszerének javítása" című TÁMOP-4.2.1/09/1/KMR pályázati konstrukcióban 137 171 280 Ft támogatást nyert.
Részletek »
 
OTKA Alapkutatás pályázati eredmény
A nyertes listán 26 ELTE témavezetésű pályamű szerepel, amely több, mint 11%-a a támogatást nyert, összesen 236 pályázatnak. Az ELTE által elnyert összeg 393. 570 E Ft. Részletek »
 
Fontos változás az ELTE pályázatkezelésében
Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 27/2008. (XII. 22.) számú rektori utasítás értelmében 2009. január 15-től az egyetemi pályázatkezelés az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer (EPER) használatával történik.
Részletek »
 
NKTH – Nemzeti Technológia Program pályázati eredmény
Megszületett a támogatási döntés a Nemzeti Technológia Program 2008. évi második fordulójáról, a nyertesek között négy ELTE részvétellel benyújtott pályázat szerepel. Részletek »
 
Közgazdasági Kutatások – Innovációs Járulék
Az ELTE Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja (TPIK) 2006 decemberében nyert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Közgazdasági Kutatások (KÖZKUT) pályázatán 13,2 millió forint támogatást. A pályázat során megvalósított projekt fő célja az innovációs járulék és annak hasznosulásával kapcsolatos közgazdasági kutatások elvégzése, illetve az innovációs járulék jövőjének feltérképezése. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
A 2008. február 05-én, az ELTE lágymányosi kampuszán megrendezett Innovációs Nap előadásai letölthetőek. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja a tavalyi pozitív tapasztalatok és visszajelzések alapján az idei évben is ELTE Innovációs Napot szervez, amely 2008. február 05-én, 9:30 órai kezdettel kerül megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Európai Kutatói Charta és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexe
Dr. Hudecz Ferenc rektor úr aláírta az Európai Kutatói Chartát és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexét. Ezen két dokumentum egy vonzó, nyitott és fenntartható európai kutatói munkaerőpiac kialakításához kíván hozzájárulni. Részletek »
 
Az ELTE Erasmus programja E-Quality minőségi díjat nyert
A Tempus Közalapítvány 2004-től írja ki minden évben az E-Quality pályázatot, melynek célja a minõségbiztosítás ösztönzése a közösségi oktatási programokban. A pályázatra azok a közép-, és felsőfokú oktatási intézmények pályázhatnak, melyek sikeres Comenius 1, Gruntvig 2 és Erasmus mobilitási programokat valósítanak meg. Részletek »
 
Megjelent a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”
Az ENSZ Oktatási és Kutatási Intézete (UNITAR) által kidolgozott útmutató alapján, számos hazai szervezet munkája eredményeként 2006. nyarán elkészült a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”című dokumentum. Részletek »
 
Innovatív projektértékelő tréning az USA-ban – beszámoló
A Valdeal Innovációs Zrt. lehetőséget biztosított közfinanszírozású kutatóhelyen (egyetemen, főiskolán, akadémiai intézetben) innováció-menedzsmenttel, kutatáshasznosítással, technológia-transzferrel kapcsolatos tevékenységgel foglalkozó szakemberek részére innovatív projektértékelő tréningen való részvételre. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
2007. január 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ Tudás- és Technológiatranszfer Irodája ELTE Innovációs Napot szervezett, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán került megrendezésre. Az ELTE Innovációs Nap célja, az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése; az egyetemen dolgozó és hallgató kutatók egymás közti, és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése, illetve kiterjesztése. A konferencia egész napos programján, amely 14 előadásból, kerekasztal-beszélgetésekből és szakmai kiállításból állt, közel 250 érdeklődő vett részt. Részletek »
 
.:   Portálkezelői menü   •   Tartalom módosítása   •  Utolsó módosítás: 2018.03.14.   :.
2023. október
H K Sz Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

ELTE Országos Innovációs Nap 2016
Részletek »
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakértőket keres pályázatok bírálatához
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a 2014-2020 közötti pályázati időszakban az alap- és az alkalmazott kutatások, valamint az innováció területén beérkező pályázatok értékelvű szakmai bírálatához, a nyertes projektek szakmai beszámolóinak értékeléséhez és a szakpolitikai vélemények megalapozásához minden szakterületen bővíti szakértői adatbázisát. Részletek »
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu