Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírlevél
   Hírek, Információk
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
   
 HÍREK   
(1) .. (2).. (3).. (4).. (5).. (6)
H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
 
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
 
OTKA 2015 - pályázati eredmények
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) nyilvánosságra hozta az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) mint jogelőd szervezet által közzétett, és 2014. december 14. és 2015. február 5. között benyújtott kutatási témapályázatok eredményét. Részletek »
 
Tehetséggondozó rendezvények az Eötvös Loránd Tudományegyetemen
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008–2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére. Részletek »
 
K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program eredménye
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program keretében nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és az ipar számára kiemelkedő jelentőségű pályázatok kaphatnak támogatást.
A Málnási-Csizmadia András témavezetésével benyújtott „Optofarmakológia: új irány a gyógyszerkutatásban” című pályázat (felelős szervezeti egység: ELTE RET) 258 300 000 Ft támogatásban részesült.

Részletek »
 
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
 
Lendület Program 2015 eredmény - nyertesek az ELTE-n
A pályázati döntés alapján 2015-ben 12 kiváló kutató alapíthat önálló kutatócsoportot, köztük Pásztor Gabriella a svájci CERN-ből (TTK Fizikai Intézet) és Szilágyi Róbert az Amerikai Egyesült Államokból, a Montana State Universityről (TTK Kémiai Intézet) érkezik az ELTE-re. Részletek »
 
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015.
A Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 27-i postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2015. március 24. 12:00) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015. évi pályázati felhívását. Részletek »
 
H2020 pályázati siker
Mező Gábor professzor az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként. Részletek »
 
OTKA Alapkutatási pályázat 2015.
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága kiírta a 2015.évi Alapkutatási pályázatot.
Ebben a fordulóban az alábbi típusú pályázatok nyújthatók be: Kutatási pályázat (K) - online határidő: február 4. Posztdoktori kutatási pályázat (PD) - online határidő: február 3. Részletek »
 
MTA - LENDÜLET kutatói program 2015
Az MTA meghirdette a LENDÜLET kutatói programot 2015-ben induló kutatócsoportok létrehozására az MTA kutatóközpontjaiban, kutatóintézeteiben és a hazai egyetemeken.

Benyújtási határidő: 2015. január 13. Részletek »
 
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
 
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
 
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
 
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
 
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja valamint Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. Részletek »
 
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
 
Az ELTE Innovációs Nap díjazottai
Ismét rendkívüli érdeklődés kísérte február 26-án az Országos Innovációs Napot, az ELTE szakmai és tudományos programok és előadások sorozatából álló egész napos rendezvényét. Részletek »
 
A 2014. évi OTKA alapkutatási pályázat belső ügymenete
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága kiírta a 2014. évi Alapkutatási pályázatot.
A felhíváshoz kapcsolódó belső ügymenet részletei:

Részletek »
 
Nemzeti Agykutatási Program támogatása
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére pályázatot írt ki „Nemzeti Agykutatási Program támogatására”.
Részletek »
 
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
 
KTIA_AIK_12 jelű pályázat ELTE nyertesei
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott “Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a Közép-magyarországi régióban” című (KTIA_AIK_12 jelű) felhívás esetében eddig, a 2013. április 3-án meghozott támogatói döntés alapján, 13 pályázat részesült mintegy 4 milliárd forint értékű támogatásban. Részletek »
 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 
Uniós támogatással megvalósuló Europe Direct Információs Központ az ELTE-n
Sikeres pályázatának köszönhetően 2013-ban egyetemünk a Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központján (PIK) keresztül látja el az Európai Bizottság budapesti információs központjának feladatait. Részletek »
 
NKA online pályázati rendszer bevezetése
Az NKA szeptembertől online pályázati rendszert vezetett be. A pályázatokat csak ezen keresztül lehet benyújtani. Részletek »
 
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
 
Technológiatranszfer help-desk
Elindítottuk a Technológiatranszfer help-desk szolgáltatást honlapunkon. Az új felületen keresztül az ELTE RH PIK Tudás- és Technológiatranszfer Iroda munkatársaihoz juttathatják el kérdéseiket és kéréseiket az innovációs és technológiatranszfer tevékenységgel kapcsolatban. Részletek »
 
Az MTA-n kihirdették Lendület Fiatal Kutatói Program nyerteseit
Idén öt ELTE-s nyerte el a támogatást, közülük négyen – Frei Zsolt, Józsi Mihály Krisztián, Katz Sándor és Novák Zoltán – az intézményben alakítanak kutatócsoportot. Így összesen hét „Lendületes” kutatócsoport működik majd az egyetemen. Részletek »
 
OTKA kutatások keretében történő beszerzések
Az OTKA kutatások keretében történő beszerzésekre vonatkozóan a felsőoktatási intézmények nem kaptak lehetőséget a beszerzési tilalom (1036/2012.(II.21.) Korm. Határozat) alóli mentesség egységes és általános érvényű megadására. Részletek »
 
Horizon 2020 bemutatása
Az Európai Bizottság 2011. november 30- án mutatta be a Horizon 2020 elnevezésű, a kutatás, az innováció és a versenyképesség elő¬mozdítását egységes keretprogramba foglaló intézkedéscsomagját. A 2014 és 2020 közötti időszakra szóló új program meghatározó szerepet játszik az intelligens, fenntartható és inkluzjv növekedést célul kitűző Európa 2020 stratégia megvalósításában. Részletek »
 
NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégium pályázati felhívás
NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma pályázatot hirdetett magas színvonalú, több éves hagyománnyal rendelkező irodalmi és ismeretterjesztő rendezvények - szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, író–olvasó találkozók, olvasás-népszerűsítési programok támogatására. Részletek »
 
Horizon 2020 szakmai konferenciát rendezetek a Semmelweis Egyetemen
Szakmai konferenciát rendeztek az Európai Bizottság legújabb kutatási és innovációs keretprogramjáról a Horizon 2020-ról a Semmelweis Egyetemen. Részletek »
 
Nemzeti Tehetség Program pályázati felhívásai
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében pályázati felhívásokat jelentetett meg. Részletek »
 
Hallgatói ötletpályázat
Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja innovatív ötletpályázatot hirdet az ELTE graduális vagy posztgraduális képzésén résztvevő hallgatói számára. Részletek »
 
MTA – LENDÜLET Fiatal kutatói program 2011-2016
Részletek »
 
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
 
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap 2011
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ közreműködésével tartandó ELTE Innovációs Nap 2011 rendezvényre, melyet 2011. február 23-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Pályázati adatok
Részletek »
 
'Adatbázisépítés, tudásvagyon'
A Magyar Innovációs Szövetség Felsőoktatási Tagozata következő szakmai beszélgetésére "Adatbázisépítés, tudásvagyon" címmel 2010. június 2-án 10 órai kezdettel kerül sor az ELTE Tanári Klubjában (Budapest V. Szerb u. 21-23. I. emelet). Részletek »
 
Új ACCESS4.EU web portál
Az ACCESS4.EU web portál európai kutatók számára kínál információt a kutatás, technológiafejlesztés és innováció (RTDI) területén meghirdetett programokról világszerte. Jelenleg 11 ország RTDI programjait tartalmazza, amelyek nyitva állnak az európai pályázók előtt. Részletek »
 
Újabb nyertes ÚMFT pályázat
Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja "Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE - Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n" című pályázata a Társadalmi Megújulás Operatív Program "Kutatási és technológia transzfer szolgáltatások támogatása, a felsőoktatási intézmények kutatási feltételrendszerének javítása" című TÁMOP-4.2.1/09/1/KMR pályázati konstrukcióban 137 171 280 Ft támogatást nyert.
Részletek »
 
OTKA Alapkutatás pályázati eredmény
A nyertes listán 26 ELTE témavezetésű pályamű szerepel, amely több, mint 11%-a a támogatást nyert, összesen 236 pályázatnak. Az ELTE által elnyert összeg 393. 570 E Ft. Részletek »
 
Fontos változás az ELTE pályázatkezelésében
Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 27/2008. (XII. 22.) számú rektori utasítás értelmében 2009. január 15-től az egyetemi pályázatkezelés az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer (EPER) használatával történik.
Részletek »
 
NKTH – Nemzeti Technológia Program pályázati eredmény
Megszületett a támogatási döntés a Nemzeti Technológia Program 2008. évi második fordulójáról, a nyertesek között négy ELTE részvétellel benyújtott pályázat szerepel. Részletek »
 
Közgazdasági Kutatások – Innovációs Járulék
Az ELTE Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja (TPIK) 2006 decemberében nyert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Közgazdasági Kutatások (KÖZKUT) pályázatán 13,2 millió forint támogatást. A pályázat során megvalósított projekt fő célja az innovációs járulék és annak hasznosulásával kapcsolatos közgazdasági kutatások elvégzése, illetve az innovációs járulék jövőjének feltérképezése. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
A 2008. február 05-én, az ELTE lágymányosi kampuszán megrendezett Innovációs Nap előadásai letölthetőek. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja a tavalyi pozitív tapasztalatok és visszajelzések alapján az idei évben is ELTE Innovációs Napot szervez, amely 2008. február 05-én, 9:30 órai kezdettel kerül megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Még megrendelhető a Publikációs Almanach
Még megrendelhető az a kétkötetes gyűjtemény, mely Egyetemünk oktatóinak és kutatóinak 1999 és 2003 között publikált tudományos írásait teszi közzé rendszerezett formában. Részletek »
 
Pályázat
Pályázat az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közzétételére, valamint forrásművek kiadására (PUB).A pályázat célja az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közérthető ismertetése, a kiemelkedő eredményeknek tudományos közléséhez szükséges kiegészítő költségek biztosítása, valamint forrásmunkák kiadásának támogatása négy pályázati kategóriában, utólagos finanszírozással. Részletek »
 
Európai Kutatói Charta és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexe
Dr. Hudecz Ferenc rektor úr aláírta az Európai Kutatói Chartát és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexét. Ezen két dokumentum egy vonzó, nyitott és fenntartható európai kutatói munkaerőpiac kialakításához kíván hozzájárulni. Részletek »
 
Az ELTE Erasmus programja E-Quality minőségi díjat nyert
A Tempus Közalapítvány 2004-től írja ki minden évben az E-Quality pályázatot, melynek célja a minõségbiztosítás ösztönzése a közösségi oktatási programokban. A pályázatra azok a közép-, és felsőfokú oktatási intézmények pályázhatnak, melyek sikeres Comenius 1, Gruntvig 2 és Erasmus mobilitási programokat valósítanak meg. Részletek »
 
Megjelent a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”
Az ENSZ Oktatási és Kutatási Intézete (UNITAR) által kidolgozott útmutató alapján, számos hazai szervezet munkája eredményeként 2006. nyarán elkészült a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”című dokumentum. Részletek »
 
Innovatív projektértékelő tréning az USA-ban – beszámoló
A Valdeal Innovációs Zrt. lehetőséget biztosított közfinanszírozású kutatóhelyen (egyetemen, főiskolán, akadémiai intézetben) innováció-menedzsmenttel, kutatáshasznosítással, technológia-transzferrel kapcsolatos tevékenységgel foglalkozó szakemberek részére innovatív projektértékelő tréningen való részvételre. Részletek »
 
Hungarian Research Directory 2007
A Tempus Közalapítvány 2007-ben is megjelenteti a Hungarian Research Directory (HRD) című angol nyelvű kiadványát, mely először 2003-ban, majd 2005-ben került kiadásra. A több mint 247 intézményi bemutatkozó tudományterületek szerinti felosztásban, az on-line verzióban kereshető adatbázisként lesz hozzáférhető. A kiadvány célja a magyar kutatási élet szereplőinek népszerűsítése, illetve a hazai részvétel elősegítése európai kutatási együtt-működésekben. Részletek »
 
Megnyílt a Konfuciusz Intézet az ELTE-n
"Rendkívüli esemény, hogy Magyarországon, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az ország első egyetemén is megnyílhatott a Konfuciusz Intézet" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki ősszel, Kínában tett látogatásán személyesen is meggyőződött arról, milyen fontosnak tartják ott a kapcsolatteremtést és kapcsolattartást Magyarországgal. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
2007. január 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ Tudás- és Technológiatranszfer Irodája ELTE Innovációs Napot szervezett, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán került megrendezésre. Az ELTE Innovációs Nap célja, az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése; az egyetemen dolgozó és hallgató kutatók egymás közti, és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése, illetve kiterjesztése. A konferencia egész napos programján, amely 14 előadásból, kerekasztal-beszélgetésekből és szakmai kiállításból állt, közel 250 érdeklődő vett részt. Részletek »
 
.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  :.
2015. szeptember
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

H2020 projektek értékelésére bármely tudományterületről várja szakemberek jelentkezését az Európai Bizottság
A H2020 projektek bírálatához az Európai Bizottság külső szakemberek segítségét veszi igénybe a világ bármely országából. Részletek »
COST projektek bírálatára várja független szakértők jelentkezését a COST Titkárság
A COST Titkárság külső szakértők jelentkezését várja a COST projektek bírálatához bármely tudományterületről Részletek »
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja immár kilencedszer rendezi meg az ELTE Innovációs Nap 2015 rendezvényt, melyet 2015. február 26-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu