Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Hírlevél
   Hírek, Információk
   Rendezvenyek
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Hírlevél
   
 HÍREK   
(1) .. (2).. (3).. (4).. (5).. (6).. (7).. (8).. (9).. (10).. (11)
Tehetséggondozó rendezvények az Eötvös Loránd Tudományegyetemen
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008–2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére. Részletek »
 
K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program eredménye
Részletek »
 
K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program eredménye
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések program keretében nemzetgazdasági szinten jelentős méretű, a kutatás-fejlesztés és az ipar számára kiemelkedő jelentőségű pályázatok kaphatnak támogatást.
A Málnási-Csizmadia András témavezetésével benyújtott „Optofarmakológia: új irány a gyógyszerkutatásban” című pályázat (felelős szervezeti egység: ELTE RET) 258 300 000 Ft támogatásban részesült.

Részletek »
 
A Pályázati Központ hírlevelet indít - feliratkozási lehetőség
A jövőben a honlap és a facebook oldal mellett hírlevél formában is rendszeres tájékoztatást kívánunk nyújtani az aktuális pályázati lehetőségekről, pályázatokkal kapcsolatos hírekről, illetve az Egyetem oktatói/kutatói által elért pályázati eredményekről. A címlistára a palyazat@ludens.elte.hu címen lehet jelentkezni. Részletek »
 
Lendület Program 2015 eredmény - nyertesek az ELTE-n
A pályázati döntés alapján 2015-ben 12 kiváló kutató alapíthat önálló kutatócsoportot, köztük Pásztor Gabriella a svájci CERN-ből (TTK Fizikai Intézet) és Szilágyi Róbert az Amerikai Egyesült Államokból, a Montana State Universityről (TTK Kémiai Intézet) érkezik az ELTE-re. Részletek »
 
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015.
A Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 27-i postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2015. március 24. 12:00) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015. évi pályázati felhívását. Részletek »
 
MTA Posztdoktori kutatói program
A Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 4 12:00 órai benyújtási határidővel meghirdette az MTA Posztdoktori kutatói programot. A pályázati dokumentáció elérhető a http://mta.hu/cikkek/mta-posztdoktori-kutatoi-program-2015-135436 címen. Részletek »
 
Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány pályázatai
A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány geopolitikai, területi gazdasági témában több pályázati felhívást is közzétett. A pályázati felhívások letölthetők a http://www.pageobudapest.hu/pageo/?page_id=593 címen. Valamennyi kiírás 2015. január 15-től pályázható. Részletek »
 
H2020 pályázati siker
Mező Gábor professzor az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként. Részletek »
 
OTKA Alapkutatási pályázat 2015.
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága kiírta a 2015.évi Alapkutatási pályázatot.
Ebben a fordulóban az alábbi típusú pályázatok nyújthatók be: Kutatási pályázat (K) - online határidő: február 4. Posztdoktori kutatási pályázat (PD) - online határidő: február 3. Részletek »
 
Magyar – Francia Kétoldalú TéT pályázat
A Magyar-Francia Kétoldalú TéT pályázatok beadására 2015. január 23-ig van lehetőség. Az igényelhető támogatás felső határa 1,5 millió Ft/projekt. A felhívás és az útmutató letölthető a http://ktia.kormany.hu/tet-14 címen. Részletek »
 
Magyar – Vallon Kétoldalú TéT pályázat
A Magyar-Vallon Kétoldalú TéT pályázatok beadására 2015. január 20-ig van lehetőség. Az igényelhető támogatás felső határa 2 millió Ft/projekt. A felhívás és az útmutató letölthető a http://ktia.kormany.hu/tet-14 címen. Részletek »
 
MTA - LENDÜLET kutatói program 2015
Az MTA meghirdette a LENDÜLET kutatói programot 2015-ben induló kutatócsoportok létrehozására az MTA kutatóközpontjaiban, kutatóintézeteiben és a hazai egyetemeken.

Benyújtási határidő: 2015. január 13. Részletek »
 
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
 
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
 
A legjobb ötleteket keresi a Hackathon-in-a-box
Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt!
Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Részletek »
 
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
 
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
 
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja valamint Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. Részletek »
 
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
 
Az ELTE Innovációs Nap díjazottai
Ismét rendkívüli érdeklődés kísérte február 26-án az Országos Innovációs Napot, az ELTE szakmai és tudományos programok és előadások sorozatából álló egész napos rendezvényét. Részletek »
 
A 2014. évi OTKA alapkutatási pályázat belső ügymenete
Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága kiírta a 2014. évi Alapkutatási pályázatot.
A felhíváshoz kapcsolódó belső ügymenet részletei:

Részletek »
 
Elérhetők a Horizon 2020 felhívásai a Participant Portal-on
A Horizon 2020 pályázati felhívásai december 11. óta elérhetők a Participant Portal-on. A megújult oldalon a pályázatkeresés is könnyebbé vált, az oldal átláthatóbb, a Work Programme-ok egyszerűbbek. Részletek »
 
Horizon 2020 tervezett munkaprogramok
Elérhetők a Horizon 2020 tervezett munkaprogramok (draft) az Európai Bizottság honlapján. A hivatalos verziók 1 hónapon belül, a felhívások megjelenésével egy időben fognak megjelenni.
További információk:
http://ec.europa.eu/research/ horizon2020/index_en.cfm?pg= h2020-documents

Részletek »
 
DAAD ösztöndíjak a 2014/15-ös tanévre
A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak, diplomásoknak és kutatóknak valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak minden évben németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat kínál. Részletek »
 
Felkészülés a 2014-2020-as fejelsztési időszakra
A 2014-2020-as Operatív Programok tervezéséről folyamatosan születnek a tájékoztató jellegű kiadványok. Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani az alábbi NIH által kiadott prezentációt. Részletek »
 
Nemzeti konzultációsorozat: 'Felkészülés a Horizon 2020 programra' címmel
A Horizon 2020-ra val felkészülés részeként konzultációsorozat indult. Az átalakuló ügyintézés, az új szabályok miatt fontos, hogy naprakész információk álljanak rendelkezésünkre. Ha Ön lemaradt az előadásokról, innen lehetséges letölteni őket. Részletek »
 
Norvég Finanszírozási Mechanizmus Zöld ipari innováció program 2013
A Norvég Finanszírozási Mechanizmus Zöld ipari innováció program 2013 keretében a következő felhívások jelentek meg:
Részletek »
 
Nemzeti Agykutatási Program támogatása
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére pályázatot írt ki „Nemzeti Agykutatási Program támogatására”.
Részletek »
 
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
 
KTIA_AIK_12 jelű pályázat ELTE nyertesei
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott “Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a Közép-magyarországi régióban” című (KTIA_AIK_12 jelű) felhívás esetében eddig, a 2013. április 3-án meghozott támogatói döntés alapján, 13 pályázat részesült mintegy 4 milliárd forint értékű támogatásban. Részletek »
 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!!
Részletek »
 
Uniós támogatással megvalósuló Europe Direct Információs Központ az ELTE-n
Sikeres pályázatának köszönhetően 2013-ban egyetemünk a Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központján (PIK) keresztül látja el az Európai Bizottság budapesti információs központjának feladatait. Részletek »
 
NKA online pályázati rendszer bevezetése
Az NKA szeptembertől online pályázati rendszert vezetett be. A pályázatokat csak ezen keresztül lehet benyújtani. Részletek »
 
7. Keretprogram utolsó, minden eddiginél nagyobb felhívásai megjelentek
Az Európai Unió 7. Keretprogramjának utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos 2012.július 9-én mutatta be, hivatalosan az EU lapjában a mai napon jelentek meg az új felhívások (közel 50).
Részletek »
 
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
 
Technológiatranszfer help-desk
Elindítottuk a Technológiatranszfer help-desk szolgáltatást honlapunkon. Az új felületen keresztül az ELTE RH PIK Tudás- és Technológiatranszfer Iroda munkatársaihoz juttathatják el kérdéseiket és kéréseiket az innovációs és technológiatranszfer tevékenységgel kapcsolatban. Részletek »
 
Az MTA-n kihirdették Lendület Fiatal Kutatói Program nyerteseit
Idén öt ELTE-s nyerte el a támogatást, közülük négyen – Frei Zsolt, Józsi Mihály Krisztián, Katz Sándor és Novák Zoltán – az intézményben alakítanak kutatócsoportot. Így összesen hét „Lendületes” kutatócsoport működik majd az egyetemen. Részletek »
 
OTKA kutatások keretében történő beszerzések
Az OTKA kutatások keretében történő beszerzésekre vonatkozóan a felsőoktatási intézmények nem kaptak lehetőséget a beszerzési tilalom (1036/2012.(II.21.) Korm. Határozat) alóli mentesség egységes és általános érvényű megadására. Részletek »
 
Nemzeti Kíválóság Program 2012 új pályázatai
A Wekerle Alapkezelő a Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdette a Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj pályázatot, a Jedlik Ányos Doktorjelölt Ösztöndíj pályázatot, valamint a Határon Túli Kiváló Hallgatói Ösztöndíj 2012 pályázatot. Részletek »
 
ESZA konzultáció - 2012.05.18
2012. május 18- án az ESZA konzultációs napot tartott az ELTE-n. Az eseményen tartott prezentációk letölthetőek: Részletek »
 
Pro Renovanda Cultura Hungariae program
A megújuló Pro Renovanda Cultura Hungariae program keretében a Balassi Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő megjelentette a 2012.évi pályázati kiírásokat. Részletek »
 
TÁMOP-3.1.11-12/1 Óvodafejlesztés
Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében közzétette a TÁMOP-3.1.11-12/1 Óvodafejlesztés c. pályázati felhívást.
Részletek »
 
A Nemzeti Tehetség Program új felhívásai
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében két pályázati felhívást jelentetett meg tehetséggondozó táborok támogatására. Részletek »
 
Harsányi István-díj 2012
A Manager Képzés Alapítvány Kuratóriuma a 2012. évre ismételten pályázatot írt ki "Harsányi István-díj" (kutatási ösztöndíj) elnyerésére. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú tudományos diákköri munkák, kutatási munkák, szakdolgozatok, diplomamunkák és PhD-disszertációk készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

Részletek »
 
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróesemény
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróeseményére 2012. április 23-án 10:00-12:00 óra között a Nemzetgazdasági Minisztérium Dísztermében kerül sor. Részletek »
 
FP7-es partnerközvetítő rendezvény
2012. május 16-án Pozsonyban FP7 CONNECTIONS 2012 nemzetközi partnerközvetítő rendezvényre kerül sor. Részletek »
 
Tájékoztató nap a szerzői jogról - 2012. április 19.
A Pályázati és Innovációs Központ a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala segítségével a februári rendezvény sikerére való tekintettel ismét tájékoztató napot tart a szerzői jog témakörében.
Az esemény időpontja: 2012. április 19. csütörtök 9.00-12.00
Részletek »
 
Felsőoktatási Minőségi Díj 2012
a nemzeti erőforrás miniszter pályázatot hirdetett a 2012. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére. A pályázat célja a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és szervezeti egységeik elismerése. Részletek »
 
Infopark pályázatok
Az Infopark Alapítvány 2 pályázatot írt ki: Mérnöki és természettudományi tantárgyak népszerűsítését szolgáló pályázatot az ELTE és BME tanszékei, intézetei, karai, valamint kisfilm pályázatot az ELTE és BME tanszékeinek, intézeteinek, karainak oktatói által mentorált középiskolás diákok, egyetemi hallgatók számára. Részletek »
 
A leginnovatívabb ötletek versenye a nyilvánosság bevonása és disszemináció té
Az Európai Bizottság által finanszírozat ULab projekt keretében az Oxfordi Egyetem Internet Intézete egy online versenyt szervez, hogy a legjobb innovatív ötleteket díjazza a nyilvánosság és disszeminációs tevékenységek témakörében az európai egyetemek között. Részletek »
 
NKA - Közgyűjtemények Kollégiuma pályázati felhívása
Az NKA Közgyűjtemények Kollégium április 13-i beadási határidővel pályázatot írt ki múzeumok, levéltárak, könyvtárak részére a kultúra terjesztésében vállalt feladataik támogatására.
Részletek »
 
L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a tudományért pályázat 2012
A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság idén ismét meghirdette ösztöndíjpályázatát: L’OREAL –UNESCO MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ: a Nőkért és a Tudományért címmel. Részletek »
 
Horizon 2020 bemutatása
Az Európai Bizottság 2011. november 30- án mutatta be a Horizon 2020 elnevezésű, a kutatás, az innováció és a versenyképesség elő¬mozdítását egységes keretprogramba foglaló intézkedéscsomagját. A 2014 és 2020 közötti időszakra szóló új program meghatározó szerepet játszik az intelligens, fenntartható és inkluzjv növekedést célul kitűző Európa 2020 stratégia megvalósításában. Részletek »
 
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2012
A Magyar Tudományos Akadémia március 20-i postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2012. március 19. 23 óra 59 perc) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2012. évi pályázati felhívását. Részletek »
 
EPER BELÉPÉS VÁLTOZÁS!!!
2013.11.08-tól az EPER rendszerbe a NEPTUN azonosítóval és jelszóval lehet belépni. Amennyiben bármilyen okból a rendszerbe nem sikerül belépnie, kérjük a palyazat@ludens.elte.hu e-mail címen jelezze. Részletek »
 
NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégium pályázati felhívás
NKA Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma pályázatot hirdetett magas színvonalú, több éves hagyománnyal rendelkező irodalmi és ismeretterjesztő rendezvények - szakmai táborok, fesztiválok, konferenciák, író–olvasó találkozók, olvasás-népszerűsítési programok támogatására. Részletek »
 
Országos Innovációs Napot tartottunk
2012. február 23-án hatodik alkalommal rendeztük meg az Országos Innovációs Napot az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE). Az egész napos rendezvényen több mint kétszázötvenen vettek részt. Részletek »
 
Horizon 2020 szakmai konferenciát rendezetek a Semmelweis Egyetemen
Szakmai konferenciát rendeztek az Európai Bizottság legújabb kutatási és innovációs keretprogramjáról a Horizon 2020-ról a Semmelweis Egyetemen. Részletek »
 
Tájékoztató nap a szerzői jogról - 2012. február 9.
A PIK a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala segítségével tájékoztató napot tart a szerzői jogról.

Részletek »
 
Nemzeti Tehetség Program pályázati felhívásai
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében pályázati felhívásokat jelentetett meg. Részletek »
 
2012. évi Magyar Innovációs Nagydíj
A Magyar Innovációs Alapítvány - a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával, az Iparfejlesztési Közalapítvánnyal közösen - immár 20. alkalommal tette közzé a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Részletek »
 
Hallgatói ötletpályázat
Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja innovatív ötletpályázatot hirdet az ELTE graduális vagy posztgraduális képzésén résztvevő hallgatói számára. Részletek »
 
Tájékoztató nap a szellemi tulajdonról
Az Európai Szabadalmi Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban: Magyar Szabadalmi Hivatal), valamint az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ szellemi tulajdonkezeléssel kapcsolatos tájékoztató napot tart 2011. október 5-én. Részletek »
 
MTA – LENDÜLET Fiatal kutatói program 2011-2016
Részletek »
 
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
 
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
 
TÁMOP 4.1.2A/1-11/1
A 2011. április 11-én tartott TÁMOP 4.1.2A/1-11/1 infonap előadása letölthető. Részletek »
 
L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért
A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már kilencedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2011. évre. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap 2011
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ közreműködésével tartandó ELTE Innovációs Nap 2011 rendezvényre, melyet 2011. február 23-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Pályázati adatok
Részletek »
 
Ingyenes borkóstoló!
Az ELTE Technológiatranszfer Irodája egy 6 mintás borkóstolóra hívja azon hallgatóit, akik ötletükkel szeretnék megváltoztatni a világot, vagy a maguk uraként pénzt keresni! Részletek »
 
'Adatbázisépítés, tudásvagyon'
A Magyar Innovációs Szövetség Felsőoktatási Tagozata következő szakmai beszélgetésére "Adatbázisépítés, tudásvagyon" címmel 2010. június 2-án 10 órai kezdettel kerül sor az ELTE Tanári Klubjában (Budapest V. Szerb u. 21-23. I. emelet). Részletek »
 
Új ACCESS4.EU web portál
Az ACCESS4.EU web portál európai kutatók számára kínál információt a kutatás, technológiafejlesztés és innováció (RTDI) területén meghirdetett programokról világszerte. Jelenleg 11 ország RTDI programjait tartalmazza, amelyek nyitva állnak az európai pályázók előtt. Részletek »
 
FP7 Emberek – Marie Curie Egyéni ösztöndíjak információs nap
A Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal (NKTH) információs napot szervez 2010. május 5-én, szerdán, melynek témája: FP7 Emberek – Marie Curie Egyéni ösztöndíjai Részletek »
 
Újabb nyertes ÚMFT pályázat
Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja "Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE - Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n" című pályázata a Társadalmi Megújulás Operatív Program "Kutatási és technológia transzfer szolgáltatások támogatása, a felsőoktatási intézmények kutatási feltételrendszerének javítása" című TÁMOP-4.2.1/09/1/KMR pályázati konstrukcióban 137 171 280 Ft támogatást nyert.
Részletek »
 
FP7 PEOPLE: IAPP - Marie Curie Industry- Academia Partnerships and Pathways
A felhívás célja az interszektorális, ipar-akadémia kapcsolatok erősítése. Az egyik oldalról non-profit szervezet(ek) a másik oldalról ipari szereplő(k) részvétele előírás a projektben, ami a tudástranszfert hívatott elősegíteni a 2 szektor között. Részletek »
 
Research for the Benefit of SME’s – Kutatás KKV-k számára
A felhívás célja a KKV-k innovációs potenciáljának erősítése, hiányzó kutatási kapacitások pótlása, együttműködési hálózatok létrehozása és a kutatási eredmények piacra juttatása A kutatóhely és a KKV között vevő-eladó viszony jön létre. Részletek »
 
Új felhívások az FP7-ben
Az Európai Bizottság július végén 53 új pályázati felhívást tett közzé a 7. Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogramban (FP7) Részletek »
 
NKTH-OTKA Alapkutatási Program (OTKA-A08)
Az NKTH-OTKA közös Alapkutatási Program keretében az OTKA Bizottság és az NKTH 2009-re meghirdette a „Gazdaságban hasznosuló innovációt megalapozó alapkutatás támogatása” című pályázatot. A benyújtási határidő 2009. július 15. Részletek »
 
NKTH-OTKA MOBILITÁS (HUMAN-MB08) pályázati felhívás
Az NKTH és az OTKA a kutatói karrier előmozdítása érdekében, a kutatók nemzetközi mobilitásának támogatására meghirdette a MOBILITÁS (HUMAN-MB08) című pályázati felhívást. A pályázat három témakörében a műszaki és természettudományok, az élettudományok, valamint a társadalomtudományok területén alapkutatást és ipari vagy alkalmazott kutatást végző kutatók jogosultak támogatásra. A benyújtási határidő: 2009. szeptember 20. Részletek »
 
OTKA Alapkutatás pályázati eredmény
A nyertes listán 26 ELTE témavezetésű pályamű szerepel, amely több, mint 11%-a a támogatást nyert, összesen 236 pályázatnak. Az ELTE által elnyert összeg 393. 570 E Ft. Részletek »
 
Fontos változás az ELTE pályázatkezelésében
Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 27/2008. (XII. 22.) számú rektori utasítás értelmében 2009. január 15-től az egyetemi pályázatkezelés az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer (EPER) használatával történik.
Részletek »
 
ERC Starting Grant őszi felhívások
Az ERC Starting Grant pályázat idei benyújtási határidejei a következők: 2008.Október 29. – Physical sciences (Élettelen természettudományok); 2008. November 19. – Social sciences (Társadalomtudományok és Humán tudományok); 2008. December 10. – Life sciences (Élettudományok). A pályázathoz szükséges intézményi befogadó nyilatkozat *.doc formátumban a hírre kattintva letölthető. Részletek »
 
BONUS HU pályázat
Támogatás a 7. keretprogram keretében végrehajtandó projektek költségvetéséhez Részletek »
 
NKTH – Nemzeti Technológia Program pályázati eredmény
Megszületett a támogatási döntés a Nemzeti Technológia Program 2008. évi második fordulójáról, a nyertesek között négy ELTE részvétellel benyújtott pályázat szerepel. Részletek »
 
Hírlevél 2008. május
Megjelent a 2008. évi májusi hírlevelünk. Részletek »
 
Hírlevél 2008. április
Megjelent a 2008. évi áprilisi hírlevelünk. Részletek »
 
K+F+I pályázati ütemtervek - 2008-2010.
Az NKTH honlapjáról letölthető, az egyes fejezetgazdák által egységes szerkezetben elkészített K+F+I program és forrástérkép tartalmazza az OTKA alapkutatási programokat, az NKTH és az NKTH-OTKA közös pályázatait, továbbá egyéb hazai tárcaprogramokat (OKM, KVVM, EÜM, FVM). Az összefoglalóban megtalálhatóak az EU Strukturális Alapokból társfinanszírozott programok is. (KMOP, TÁMOP) Részletek »
 
Hírlevél 2008. március
Megjelent a 2008. évi márciusi hírlevelünk. Részletek »
 
Hírlevél 2008. február
Megjelent a 2008. évi februári hírlevelünk. Részletek »
 
Új közreműködő szervezet kezeli a hazai kutatás-fejlesztési pályázatokat
A Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) 2008. február 1-én beolvadt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalba (NKTH), amely így eddigi tevékenységei mellett a KPI jogutódjává vált. A KPI pályázatkezelési feladatait az NKTH mellett a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG Zrt.) vette át. Részletek »
 
Közgazdasági Kutatások – Innovációs Járulék
Az ELTE Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja (TPIK) 2006 decemberében nyert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) Közgazdasági Kutatások (KÖZKUT) pályázatán 13,2 millió forint támogatást. A pályázat során megvalósított projekt fő célja az innovációs járulék és annak hasznosulásával kapcsolatos közgazdasági kutatások elvégzése, illetve az innovációs járulék jövőjének feltérképezése. Részletek »
 
Az ELTE lehetőségei a TÁMOP és TIOP 2008. évi várható meghirdetései kapcsán
A Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ „ A felsőoktatást és az ELTE-t érintő legfontosabb kihívások az Új Magyarország Fejlesztési Tervben, az ELTE lehetőségei a TÁMOP és TIOP 2008. évi várható meghirdetései kapcsán” témában információs műhelyt tart, melyre tisztelettel meghívjuk Önt és/vagy munkatársait. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
A 2008. február 05-én, az ELTE lágymányosi kampuszán megrendezett Innovációs Nap előadásai letölthetőek. Részletek »
 
Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj 2009.
A világviszonylatban kimagasló eredményt felmutató tudományos tevékenység elismerése céljából létrehozott rangos ösztöndíj nyertesei között idén ismét szerepel ELTE által felterjesztett jelölt. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja a tavalyi pozitív tapasztalatok és visszajelzések alapján az idei évben is ELTE Innovációs Napot szervez, amely 2008. február 05-én, 9:30 órai kezdettel kerül megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
 
Még megrendelhető a Publikációs Almanach
Még megrendelhető az a kétkötetes gyűjtemény, mely Egyetemünk oktatóinak és kutatóinak 1999 és 2003 között publikált tudományos írásait teszi közzé rendszerezett formában. Részletek »
 
TéT pályázatok
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kétoldalú kormányközi tudományos és technológiai együttműködés keretében, a természet-, az orvos-, a mezőgazdasági és a műszaki tudományok területén pályázatot hirdetett olyan kutatás-fejlesztési projektek kutatócseréjének kiegészítő támogatására, ahol a partner országgal jelenleg ilyen közös pályázati felhívást nem tettek közzé. Részletek »
 
Pályázat
Pályázat az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közzétételére, valamint forrásművek kiadására (PUB).A pályázat célja az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közérthető ismertetése, a kiemelkedő eredményeknek tudományos közléséhez szükséges kiegészítő költségek biztosítása, valamint forrásmunkák kiadásának támogatása négy pályázati kategóriában, utólagos finanszírozással. Részletek »
 
Társadalombiztosítási útmutató Magyarországra érkező kutatóknak
Honlapunkról letölthető a TéT Alapítvány magyar és angol nyelvű tájékoztatója a külföldiekre vonatkozó legfontosabb társadalombiztosítási alapszabályokról és ezek gyakrolati értelmezéséről.
A dokumentum megtalálható a Pályázatok Segédanyaok menüpontja alatt. Részletek »
 
Európai Kutatói Charta és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexe
Dr. Hudecz Ferenc rektor úr aláírta az Európai Kutatói Chartát és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexét. Ezen két dokumentum egy vonzó, nyitott és fenntartható európai kutatói munkaerőpiac kialakításához kíván hozzájárulni. Részletek »
 
Az ELTE Erasmus programja E-Quality minőségi díjat nyert
A Tempus Közalapítvány 2004-től írja ki minden évben az E-Quality pályázatot, melynek célja a minõségbiztosítás ösztönzése a közösségi oktatási programokban. A pályázatra azok a közép-, és felsőfokú oktatási intézmények pályázhatnak, melyek sikeres Comenius 1, Gruntvig 2 és Erasmus mobilitási programokat valósítanak meg. Részletek »
 
Megjelent a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”
Az ENSZ Oktatási és Kutatási Intézete (UNITAR) által kidolgozott útmutató alapján, számos hazai szervezet munkája eredményeként 2006. nyarán elkészült a „Magyar Kémiai Biztonság Új Nemzeti Profilja”című dokumentum. Részletek »
 
„Marketing of Higher Education” Konferencia - beszámoló
Az Academy of Marketing (www.academyofmarketing.info/ ) szervezésében került megrendezésre az első, szakmai közönségnek szóló "Marketing of Higher Education" konferencia, 2006. január 3. és 5. között Cipruson. Részletek »
 
EuroScience Open Forum (ESOF) 2008
Spanyolország, Barcelona lesz a házigazdája a 2008. évi EuroScience Open Forum-nak. Az évente megrendezésre kerülő rendezvény célja, hogy nyílt fórumot biztosítson Európa- és világszerte a tudományos közösség kommunikációja számára. Részletek »
 
Innovatív projektértékelő tréning az USA-ban – beszámoló
A Valdeal Innovációs Zrt. lehetőséget biztosított közfinanszírozású kutatóhelyen (egyetemen, főiskolán, akadémiai intézetben) innováció-menedzsmenttel, kutatáshasznosítással, technológia-transzferrel kapcsolatos tevékenységgel foglalkozó szakemberek részére innovatív projektértékelő tréningen való részvételre. Részletek »
 
Hungarian Research Directory 2007
A Tempus Közalapítvány 2007-ben is megjelenteti a Hungarian Research Directory (HRD) című angol nyelvű kiadványát, mely először 2003-ban, majd 2005-ben került kiadásra. A több mint 247 intézményi bemutatkozó tudományterületek szerinti felosztásban, az on-line verzióban kereshető adatbázisként lesz hozzáférhető. A kiadvány célja a magyar kutatási élet szereplőinek népszerűsítése, illetve a hazai részvétel elősegítése európai kutatási együtt-működésekben. Részletek »
 
Megnyílt a Konfuciusz Intézet az ELTE-n
"Rendkívüli esemény, hogy Magyarországon, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az ország első egyetemén is megnyílhatott a Konfuciusz Intézet" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki ősszel, Kínában tett látogatásán személyesen is meggyőződött arról, milyen fontosnak tartják ott a kapcsolatteremtést és kapcsolattartást Magyarországgal. Részletek »
 
EU 7. Keretprogram Tájékoztató Nap
A kutatási támogatások szempontjából 2006 vége meghatározó időszak. A 6. Keretprogram lezárása és a tapasztalatok összegzése, illetve a 7. Keretprogram újdonságainak megismerése az új pályázatokra való felkészülés valamennyi tagország érintett szakemberei és kutatói számára kihívás. Az ELTE Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központja által 2006. december 7-én szervezett konferencia előadásai ebben nyújtottak segítséget a magyarországi tudományos élet képviselői számára. A tájékoztató nap keretén belül sor került az EU 6. Keretprogram „Globális változások és ökoszisztémák” témakör eredményeinek bemutatására. Részletek »
 
Információs napok: EU 7. Keretprogram környezetvédelem és energia
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) mint főszervező, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem OMIKK (BME OMIKK) „Fenntartható fejlődés – globális változások és ökoszisztémák” tanácsadó szolgálata közreműködésével információs napokat szervez 2007. február 28-án az EU 7. Keretprogram környezetvédelem tárgyú kutatási programjáról, illetve 2007. február 27-én az EU 7. Keretprogram energia tárgyú kutatási programjáról. Részletek »
 
ELTE Innovációs Nap
2007. január 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományszervezési, Pályázati és Innovációs Központ Tudás- és Technológiatranszfer Irodája ELTE Innovációs Napot szervezett, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán került megrendezésre. Az ELTE Innovációs Nap célja, az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése; az egyetemen dolgozó és hallgató kutatók egymás közti, és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése, illetve kiterjesztése. A konferencia egész napos programján, amely 14 előadásból, kerekasztal-beszélgetésekből és szakmai kiállításból állt, közel 250 érdeklődő vett részt. Részletek »
 
Elindítottuk WebPortálunkat
Célunk az Egyetem valamennyi polgárának naprakész információkat biztosítani a pályázatok, mobilitási programok, a tudományszervezés, innováció területén.Portálunkat elsősorban az ELTE kutatói, pályázói igényeinek megfelelően kívánjuk fejleszteni és üzemeltetni, ezért kérjük, amennyiben észrevétele, kérése, javaslata van a szolgáltatások, információk, tartalmának és elérhetőségének javításához, küldje el a munkatársunknak. Részletek »
 
.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  :.
2015. augusztus
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja immár kilencedszer rendezi meg az ELTE Innovációs Nap 2015 rendezvényt, melyet 2015. február 26-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
A legjobb ötleteket keresi a Hackathon-in-a-box
Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt!
Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Részletek »
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja valamint Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. Részletek »
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
Elérhetők a Horizon 2020 felhívásai a Participant Portal-on
A Horizon 2020 pályázati felhívásai december 11. óta elérhetők a Participant Portal-on. A megújult oldalon a pályázatkeresés is könnyebbé vált, az oldal átláthatóbb, a Work Programme-ok egyszerűbbek. Részletek »
Horizon 2020 tervezett munkaprogramok
Elérhetők a Horizon 2020 tervezett munkaprogramok (draft) az Európai Bizottság honlapján. A hivatalos verziók 1 hónapon belül, a felhívások megjelenésével egy időben fognak megjelenni.
További információk:
http://ec.europa.eu/research/ horizon2020/index_en.cfm?pg= h2020-documents

Részletek »
Felkészülés a 2014-2020-as fejelsztési időszakra
A 2014-2020-as Operatív Programok tervezéséről folyamatosan születnek a tájékoztató jellegű kiadványok. Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani az alábbi NIH által kiadott prezentációt. Részletek »
Nemzeti konzultációsorozat: 'Felkészülés a Horizon 2020 programra' címmel
A Horizon 2020-ra val felkészülés részeként konzultációsorozat indult. Az átalakuló ügyintézés, az új szabályok miatt fontos, hogy naprakész információk álljanak rendelkezésünkre. Ha Ön lemaradt az előadásokról, innen lehetséges letölteni őket. Részletek »
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
7. Keretprogram utolsó, minden eddiginél nagyobb felhívásai megjelentek
Az Európai Unió 7. Keretprogramjának utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos 2012.július 9-én mutatta be, hivatalosan az EU lapjában a mai napon jelentek meg az új felhívások (közel 50).
Részletek »
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
ESZA konzultáció - 2012.05.18
2012. május 18- án az ESZA konzultációs napot tartott az ELTE-n. Az eseményen tartott prezentációk letölthetőek: Részletek »
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróesemény
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróeseményére 2012. április 23-án 10:00-12:00 óra között a Nemzetgazdasági Minisztérium Dísztermében kerül sor. Részletek »
EPER BELÉPÉS VÁLTOZÁS!!!
2013.11.08-tól az EPER rendszerbe a NEPTUN azonosítóval és jelszóval lehet belépni. Amennyiben bármilyen okból a rendszerbe nem sikerül belépnie, kérjük a palyazat@ludens.elte.hu e-mail címen jelezze. Részletek »
Horizon 2020 szakmai konferenciát rendezetek a Semmelweis Egyetemen
Szakmai konferenciát rendeztek az Európai Bizottság legújabb kutatási és innovációs keretprogramjáról a Horizon 2020-ról a Semmelweis Egyetemen. Részletek »
Tájékoztató nap a szellemi tulajdonról
Az Európai Szabadalmi Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban: Magyar Szabadalmi Hivatal), valamint az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ szellemi tulajdonkezeléssel kapcsolatos tájékoztató napot tart 2011. október 5-én. Részletek »
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
TÁMOP 4.1.2A/1-11/1
A 2011. április 11-én tartott TÁMOP 4.1.2A/1-11/1 infonap előadása letölthető. Részletek »
L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért
A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már kilencedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2011. évre. Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu