Nyitólap   |  Elérhetőségek   |  EPER   |  Hírlevél  |  GYÍK
.: ELTE TPIK :.
E L T E   P á l y á z a t i  é s  I n n o v á c i ó s  K ö z p o n t
4
   Aktuális pályázatok
   Horizon 2020
   E-mail lista
   Archív pályázatok
   Támogatott pályázatok
   Segédanyagok
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.: Új Széchenyi Terv :.
.: EURÓPAI UNIÓ :.
.: TÁMOP-4.2.1-09/1/KMR-2009-0001 :.
.: Magyarország megújul :.
.: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség :.
.: Európai Szociális Alap :.
    »   Menü     »   Pályázatok
   

Pályázatok


11/2014. (VI.17.) számú rektori utasítás egyes gazdálkodással összefüggő kérdésekről az Eötvös Loránd Tudományegyetemen


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötete, a Szervezeti és Működési Rend (a továbbiakban: SzMR) 78. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, figyelemmel az SzMR 5. sz. mellékletet képező Gazdálkodási Szabályzat 6. §-ban foglaltakra a rektor az alábbiakat rendeli el:

 

1. §                

(1)        Új pályázatokra vonatkozó támogatási szerződés aláírásával egy időben, a pályázatok költségvetésének ütemezésével összehangoltan el kell különíteni az ehhez szükséges – kötelezettségvállalás nélküli – fedezetet. Ez lehet a pályázatra beérkezett előleg, ennek hiányában vagy nem elégséges volta esetén pedig a kari költségvetésben elkülönített kötelezettségvállalás nélküli összeg.

(2)        A már folyamatban lévő pályázatok esetén a témafelelős mellett a gazdasági ellenjegyzést ellátó gazdasági vezető köteles a gazdasági esemény pénzügyi nagyságrendjével azonos összegű szabad keretet kari forrásból elkülöníteni. Ezt a „zárolást” a bevétel beérkezésekor szabadíthatja fel.

(3)        Pályázati igény benyújtása előtt az Egyetemvezető Értekezletnek be kell mutatni a pályázat meghatározó paramétereit [témavezető neve, kara, pályamű címe, pályázott összeg, pályázat száma, kiírója, futamideje, finanszírozása (elő/utó), önrész, előleg lehetősége, előkészítés költségeinek elszámolhatósága], valamint a kari előfinanszírozás konkrét módját, az erre elkülönített szabad forrást, amely a benyújtott cash-flow ütemezésével biztosítja a finanszírozást. E paraméterek bemutatásához szükséges bizonylatok az EPER-ben letölthetőek. Ezek alapján a gazdasági főigazgató javaslatára, az Egyetemvezetői Értekezlet támogató véleménye függvényében a rektor dönt a benyújtásról.

(4)        A már megkötött támogatási szerződések alapján a költségvonzattal járó szakmai munka csak a pályázati előleg beérkezése után vagy a kar által biztosított elkülönített szabad forrás
terhére kezdhető meg.

 

A szabályzat letölthető innen:

Szabályzat az ELTE pályázatai kezelésének eljárásrendjéről Pályázati adatlap (csak az EPER rendszer tartós leállása esetén) Szerződéskötési adatlap (csak az EPER rendszer tartós leállása esetén) Projektmegvalósítási adatlap

FONTOS VÁLTOZÁS - 2009. január 15-től az egyetemi pályázatkezelés az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer (EPER) használatával történik

A pályázati szabályzat értelmében a pályázati folyamatot a minél teljesebb átláthatóság érdekében elektronikus rendszer támogatja. Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer (EPER) bevezetésre kész változata elkészült, 2008. november 15-e óta minden dolgozói EHA kóddal rendelkező témavezető/pályázó számára elérhető. Feladata, hogy elektronikusan támogassa a mindenkori hatályos pályázati szabályozást, informatikai eszközökkel segítse – és lehetőség szerint egyszerűsítse – a pályázati folyamatban résztvevők (témavezetők, szervezeti egységek vezetői, központi és kari pályázati adminisztráció ügyintézői és vezetői) feladatainak elvégzését. Az EPER jelenlegi verziója a pályázati és szerződéskötési szakaszt támogatja, képes ellátni a pályázati szabályzat által meghatározott valamennyi nyilvántartó funkciót. A rendszer jelenleg az Egyetem 2006-2008 közötti pályázatainak és szerződéseinek alapadatait tartalmazza a PIK nyilvántartása alapján. A témavezetők áttekinthetik pályázataikat, emellett a karok és szervezeti egységeik, illetve az egyéb, kari szervezetbe nem tartozó egységek vezetői számára lehetőség nyílik saját pályázataik megtekintésére és különböző szempontok alapján listák lekérdezésére. Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 27/2008. (XII. 22.) számú rektori utasítás értelmében (letölthető: http://www.elte.hu/dokumentumok/rektut) 2009. január 15-től az Egyetem, illetve szervezeti egységei nevében benyújtott, valamint az Egyetem által kezelt pályázatok és pályázati támogatási szerződések befogadásának feltétele az adott pályázat/projekt adatainak EPER-ben való pontos rögzítése. A pályázáshoz és szerződéskötéshez szükséges ELTE adatlapot a bevitt adatok alapján a rendszer hozza létre. Január 15-e után csak az EPER-ből nyomtatott adatlap fogadható el. A rendszer működésével, használatával kapcsolatban felmerülő esetleges technikai problémák jelzését az eper@rekthiv.elte.hu címre várjuk. Az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszer, valamint a használatát ismertető további tájékoztató anyagok elérhetők az ETR felületén, a https://to.etr.elte.hu címen, az EPER főmenüpont alatt.

27/2008. (XII. 22.) számú rektori utasítás
.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2015.03.04.   :.
2015. július
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

ELTE Országos Innovációs Nap 2015
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja immár kilencedszer rendezi meg az ELTE Innovációs Nap 2015 rendezvényt, melyet 2015. február 26-án, 9:00 órai kezdettel tartunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi kampuszán. Részletek »
Az innováció szobrának avatása
Szobor lett az ELTE Innovatív Kutatója díj kisplasztikájából. Részletek »
ELTE Start-up siker a biotechnológiában
Az ELTE és a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet start-up cége, az ImmunoGenes Kft. hasznosítási szerződést kötött a Kyowa Hakko Kirin (KHK) gyógyszergyárral. Részletek »
A legjobb ötleteket keresi a Hackathon-in-a-box
Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt!
Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Részletek »
Milyen Európát szeretnénk? - EP választás 2014 - konferencia
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központján belül működő Europe Direct - Budapest tájékoztató központ konferenciát szervez, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Részletek »
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
Pályázati ügykezeléshez szükséges új pénzügyi dokumentumok
7/2014. (III. 31.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem gazdasági egyensúlyának megőrzése érdekében szükséges intézkedésekről Részletek »
Országos Innovációs Nap az ELTE-n
Február 26-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg Országos Innovációs Napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja valamint Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. Részletek »
Film Up! - kisfilmkészítési pályázat doktorandusz hallgatók részére
Az ELTE Pályázati és Innovációs Központja az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásán felbuzdulva az idén közös pályázatot hirdet a doktori iskolák hallgatói számára. Részletek »
Elérhetők a Horizon 2020 felhívásai a Participant Portal-on
A Horizon 2020 pályázati felhívásai december 11. óta elérhetők a Participant Portal-on. A megújult oldalon a pályázatkeresés is könnyebbé vált, az oldal átláthatóbb, a Work Programme-ok egyszerűbbek. Részletek »
Horizon 2020 tervezett munkaprogramok
Elérhetők a Horizon 2020 tervezett munkaprogramok (draft) az Európai Bizottság honlapján. A hivatalos verziók 1 hónapon belül, a felhívások megjelenésével egy időben fognak megjelenni.
További információk:
http://ec.europa.eu/research/ horizon2020/index_en.cfm?pg= h2020-documents

Részletek »
Felkészülés a 2014-2020-as fejelsztési időszakra
A 2014-2020-as Operatív Programok tervezéséről folyamatosan születnek a tájékoztató jellegű kiadványok. Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani az alábbi NIH által kiadott prezentációt. Részletek »
Nemzeti konzultációsorozat: 'Felkészülés a Horizon 2020 programra' címmel
A Horizon 2020-ra val felkészülés részeként konzultációsorozat indult. Az átalakuló ügyintézés, az új szabályok miatt fontos, hogy naprakész információk álljanak rendelkezésünkre. Ha Ön lemaradt az előadásokról, innen lehetséges letölteni őket. Részletek »
Átalakul a Horizon 2020 elektronikus ügyintézés
A Horizon 2020-as keretprogram fél éven belül útjára indul. A minden eddigi méretet meghaladó keretprogram kivitelezéséhez elengedhetetlen a kiszolgáló rendszerek átalakítása, frissítése. Ezért a Participant Portal működésében is több változást vezetnek be a fejlesztők. A jövőben a jogosultságok kezelésének rendszere átalakul. Megkezdődik az átállás a papír alapú ügyintézésről az elektronikusra. A rendszer mindemellett felhasználóbaráttá válik, egyszerűsödik. Részletek »
7. Keretprogram utolsó, minden eddiginél nagyobb felhívásai megjelentek
Az Európai Unió 7. Keretprogramjának utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn kutatásért, az innovációért és a tudományért felelős biztos 2012.július 9-én mutatta be, hivatalosan az EU lapjában a mai napon jelentek meg az új felhívások (közel 50).
Részletek »
7. keretprogram 2013-as felhívásainak bemutatása, ELTE-s mintaprojektek
2012. július 9.
A 7. Keretprogram utolsó 2013-as felhívásait Brüsszelben Máire Geoghegan-Quinn felelős uniós-biztos a mai napon mutatta be, hivatalosan az EU hivatalos lapjában holnap fognak megjeleni az új felhívások. Részletek »
ESZA konzultáció - 2012.05.18
2012. május 18- án az ESZA konzultációs napot tartott az ELTE-n. Az eseményen tartott prezentációk letölthetőek: Részletek »
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróesemény
Horizon 2020 nemzeti konzultáció záróeseményére 2012. április 23-án 10:00-12:00 óra között a Nemzetgazdasági Minisztérium Dísztermében kerül sor. Részletek »
EPER BELÉPÉS VÁLTOZÁS!!!
2013.11.08-tól az EPER rendszerbe a NEPTUN azonosítóval és jelszóval lehet belépni. Amennyiben bármilyen okból a rendszerbe nem sikerül belépnie, kérjük a palyazat@ludens.elte.hu e-mail címen jelezze. Részletek »
Horizon 2020 szakmai konferenciát rendezetek a Semmelweis Egyetemen
Szakmai konferenciát rendeztek az Európai Bizottság legújabb kutatási és innovációs keretprogramjáról a Horizon 2020-ról a Semmelweis Egyetemen. Részletek »
Tájékoztató nap a szellemi tulajdonról
Az Európai Szabadalmi Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban: Magyar Szabadalmi Hivatal), valamint az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ szellemi tulajdonkezeléssel kapcsolatos tájékoztató napot tart 2011. október 5-én. Részletek »
Változások az EPER használatában 2011. június 1-től
2011.június 1- től az ELTE Pályázati Elektronikus Rendszerének(EPER) fejlesztésének második szakasza lezárult. Részletek »
3 ELTE-s nyertes az MTA Lendület pályázatán!
Az idén harmadik alkalommal meghirdetett pályázat eredményeit 2011. május 25-én ismertették a Magyar Tudományos Akadémián. Részletek »
TÁMOP 4.1.2A/1-11/1
A 2011. április 11-én tartott TÁMOP 4.1.2A/1-11/1 infonap előadása letölthető. Részletek »
L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért
A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már kilencedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2011. évre. Részletek »
 T e r v e z t e :: .:  I I G  W G . I W D G :.
4
  © 2006-2015 ELTE PIK. Minden jog fenntarva.      Cím :: 1056 Budapest, Szerb utca 21-23.      Telefon :: 06 1 485 5246      E-mail :: palyazat@rekthiv.elte.hu